Barn og ungdom

Minidans 2-4 år
Morsomme danseklasser for de aller yngste på alle våre avdelinger. Barna danser til variert musikk og gjennom danselek stimuleres barnas kreativitet og fantasi samtidig som de jobber med rytmikk, motorikk og balanse.
Nærhet til sin voksne dansepartner gjør denne timen til en verdifull felles opplevelse for liten og stor. Passer for gutter og jenter 2-4 år.
Barnedans 4-5 år
Klassene stimulerer dansegleden hos barnet. Gjennom dans, lek og øvelser utvikler barnet kroppsbevissthet, musikalitet, rytmefølelse og ulike bevegelseskvaliteter. De lærer både grunnleggende posisjoner i klassisk ballett og ulike kombinasjoner fra jazzdans. Vi legger vekt på at barna skal ha det gøy og føle seg trygge i gruppen. Kursene er åpne for både gutter og jenter 4-5 år. NB! Barnet må ha fylt fire år ved semesterstart for å begynne på dette partiet. Er barnet yngre anbefaler vi minidans.
27187493656_bc502ec0fc_o
Hip_hop_gutter
Hip hop kids gutter 5-6 år
Danseklasser spesielt for guttene. Elevene lærer kule hip hop trinn og dansekombinasjoner til det siste innen hip hop og rapmusikk. Vi jobber med øvelser som gir styrke, balanse, koordinasjon og  enkel akrobatikk rettet mot breakdance. Passer for gutter 5-6 år (1. kl).
6_Dance_moves_091217_025_preview
Jazzdans
Jazzdans
Jazzdans er blant de mest populære danseklassene våre. Det er varierte koreografier og fartsfylt og fengende dans til musikk på dagens hitlister. Jazzdansen gir gode grunnleggende danseferdigheter, der halve klassen er lagt opp med danseteknisk trening. Dette gir danserne god kunnskap, sterk muskulatur, god bevegelighet og koordinasjon.
Lyrisk jazz
Lyrisk jazz er en stil innen jazzdans som inneholder elementer fra moderne dans og klassisk ballett. Lyrisk dans handler om å bruke bevegelser til å tolke musikken og uttrykke følelser. Stilen er myk og flytende og kan gå over i eksplosive bevegelser. I klassene vil det være tekniske oppvarmingsøvelser, bevegelighetstrening, dansesekvenser over gulvet og arbeid med koreografi.
Diva Class
Commercial dance med styrke, teknikk og stil. Super underholdende dansestil som ofte brukes i show, musikkvideoer og reklame. Alle kombinasjoner er morsomme og full av karakter. På med sko og slå ut håret – denne klassen må du få med deg.
Deler av klassen på nivå 4 er med karaktersko.
Showdans
Showdans er dans for scene. Gjennom morsomme og fengende koreografier jobber vi med hvordan dans fremføres for et publikum. Her er det sceniske uttrykket og formidlingsgleden viktig. Det passer fint å kombinere dette kurset med jazzdans og klassisk ballett.
Musikaldans
På musikaldans danser vi koreografier til musikk fra forskjellige kjente musikaler som f.eks. Chicago, Fame, Mama Mia, Moulin Rouge, m.m. Koreografiene kan være alt fra energiske og raske til mer roligere og følsom i stilen, avhengig av hvilken musikk som brukes for å uttrykke det best mulig. Morsomme rutiner over gulvet bygger opp under koreografien. Musikaldans har basis i jazzstilen, men har også elementer fra andre dansestiler avhengig av type musikal. Videre vil vi jobbe litt med roller tilpasset de ulike musikalene. Det blir fokus på danseglede, uttrykk og stil!
Fit&flexi
Fit&flexi er kombinert styrketrening og veiledet tøyning for dansere. Dette er viktig trening for å utvikle seg som danser og anbefales for alle elever i talentprogrammet.

 

Moderne
Moderne er en teknikk som utfordrer enhver danser. Formen er abstrakt, uttrykksfull og gir utøveren rom for å hente fram nye sider av seg selv, og å bruke sine kreative evner. I moderne jobber vi med tyngdekraften og ytterpunktene i dette prinsippet ved å slippe og hente inn, med contraction og release. Moderne ballett oppstod som en reaksjon på den klassiske balletten og tar utgangspunkt i kroppens naturlige bevegelsesmønster. Moderne dans har gjennom de siste hundre år vært i stadig utvikling og rommer i dag mange ulike retninger under begrepet samtidsdans.

 

Klassisk
Klassisk ballett
Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer. Den styrker hele kroppen og øker elevenes prestasjonsevne i all dans. På kursene lærer elevene danseteknikk. De får bedre mestring og forståelse for hvordan bevegelsene utføres riktig. Denne vakre danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme.
Klassisk tåspiss
Vi tilbyr elever med god danseteknisk bakgrunn å delta på klassisk tåspiss fra de er 12 år. Ballettimene starter med grunnleggende tekniske øvelser ved barren, før vi beveger oss ut i senter og over gulvet. Hver time avsluttes med en koreografi som videreutvikles for hver time.
For å danse klassisk på tåspiss er det en forutsetning å delta på klassisk klasser i noen år i forkant. Videre er det en forutsetning å danse klassisk ballett aktivt for å delta på tåspiss klasser. Selv om en elev har en godt klassisk grunnlag kan man ikke kun delta på klassisk tåspiss. Pedagogen vil godkjenne de elevene som er sterke nok til å delta på disse klassene.
Klassisk repertoar
I denne klassen lærer vi solodanser, duetter og mindre gruppedanser fra kjente klassiske balletter. Dette gir elevene innsikt i en spennende verden hvor den klassiske dansen forteller eventyr med vakker musikk og utfordrende dansetrinn.
Klassisk ballettforestilling
Vi setter opp en egen helaftens ballettforestilling i Asker kulturhus, multisalen. Vår første oppsetning Coppélia i 2018 ble en nydelig forestilling hvor elevene virkelig fikk jobbet med ballett som scenisk uttrykk. 6. januar 2019 setter vi opp Askepott,innstuderingen starter høsten 2018
Klassisk eksamen
Dansesonen tilbyr alle klassisk elever å ta eksamen i klassisk ballett i mars hvert år. Dette er Dansesonens egen eksamen basert på Cecchetti systemet. Den er utviklet i samarbeid med vår pedagog Tone Karoline Stolsmo og sensor Maria Bratteli Randen som underviser Cecchetti ved Vinderen dansestudio.
Elevene får en individuell skriftlig vurdering med karakter på eget arbeid, hva som er bra og hva de bør jobbe mer med, samt et flott diplom. Eksamen er en fin motivasjonsfaktor for barna, og den gir de et konkret mål å jobbe mot.
Klassisk ballett med Tone følger Cecchettti metoden. Cecchetti metoden er koreografert med tanke på kroppens anatomi. Det innebærer fokus på riktig og trygg trening. Samtidig fokuseres det på grundig undervisning som er godt gjennomtenkt pedagogisk.
Hip Hop
Hip hop
Hip hop er en urban, funky og rå streetdancestil som har sin opprinnelse fra USA. Hip hop inneholder mange ulike stilarter som popping, locking, newstyle, house, electric boogie m.m. I danseklassene jobber vi også med rytmikk, dynamikk, styrke, smidighet og kule kombinasjoner til det aller siste innen hip hop og rapmusikk.
Hip hop fun
Hip hop fun har fokus på danseglede. Elevene lærer grunnleggende hip hop kombinasjoner, men kurset er mindre teknisk enn andre hip hop kurs.
Hip hop gutter
Hip hop gutter er hip hop klasser tilrettelagt for gutter. I disse danseklassene trener guttene dynamikk og styrke, smidighet og rymikk. Våre dyktige pedagoger lærer elevene grunnleggende ferdigheter og kule triks. Her får de bevege seg til tøffe rytmer og oppleve gleden av å utfolde seg på dansegulvet.
House fusion
I house fusion brukes grunntrinn fra house blandet med andre stilarter, slik som afro, dancehall og noe hip hop. Klassen har litt raskere tempo enn mange andre stilarter, med fokus på fotarbeid, groove og flyt. Eleven danser mye og får utviklet sin personlige stil.
Afro Fusion
I Afro fusion blandes flere ulike dansestiler, med hovedvekt på opphavet fra afrikanske og karibiske danser. Det fokuseres på rytmikk, grounding,hofteisolasjoner og bruk av torso, kombinert med teknikk fra jazz, hiphop, m.m.
Musikken som brukes i Afro Fusion klasser er inspirert av:
Soukous, Reggea, Soca, Dancehall og hip hop/rnb.
Afro fusion er en klasse med høyt tempo, tropiske rytmer, og masse energi.
Her er det garantert god stemning!
.