Forestillinger

Sommerforestilling 2017 – Dans på Sirkus
Sirkus er en magisk verden med intensitet, presisjon, akrobatikk og dyr som kan gjøre de mest utrolige ting. Et perfekt utgangspunkt for et dynamisk danseshow hvor kreativiteten ikke kjenner noen grenser.
I koreografiene danser vi oss frem til et felles bevegelsesutrykk, lekent og uten fasit. Dansenumrene speiler sirkusets mange kvaliteter, atmosfære, rytme og energier og gir assosiasjoner til dyrearter, dans på glør og flammekastere.
Rytmen, energien og bevegelsen vil så gjenkjennes i kroppens muskler og omskapes til et fullendt utrykk gjennom dansens estetikk.
Våre elever møter oppgaven med åpent og nysgjerrig sinn. Det er en gave å få jobbe med disse forventningsfulle, lekne og entusiastiske unge danserne.
Sommerforestilling 2016 – Dans i tid
I alle tider har mennesker over alt i verden og i alle kulturer danset. Dansen er like gammel som menneskenes behov for å fortelle historier, og å formidle sine gleder og sorger i religiøse ritualer og sosiale sammenkomster.
Dans og musikk er uløselig knyttet sammen. Musikktradisjoner har utviklet seg parallelt og i gjensidig påvirking med dansen. Dansen har til alle tider vært i utvikling til glede for både publikum og utøvere.
I årets forestilling tar vi dere med på en tidsreise gjennom dansens historie, og ønsket vårt har vært at elevene gjennom arbeidet med forstillingen skal bli enda bedre kjent med dansens mangfoldige uttrykk og utvikling.
Samtidig er elevene selv med på å skrive dansehistorie, nemlig sin egen og Dansesonens. Noen av dem har vært med helt fra starten for ti år siden. Så dette er også en jubileumsforestilling for dem!

Sommerforestilling 2015 – Dance at Work
Hva skal jeg bli når jeg bli stor? Dette undrer nok de fleste barn på. For alle barn har drømmer og tanker om hvilket yrke de skal velge for sitt voksenliv.
Yrkeslivet har inspirert pedagogene til å skape kreative koreografier, hvor et yrkes karakter, kultur og bevegelser setter sin signatur. Det åpner for mange ulike bevegelses-uttrykk.

Sommerforestilling 2014 – Et eventyrlig danseshow
Barn elsker det eventyrlige. De lever seg inn i rollene og leker frem sine figurer og skikkelser. I dansen har fantasien ingen grenser, slik barns lek til alle tider heller ikke har kjent grenser eller begrensninger.
Dansen blir leken. Og leken er eventyr satt i bevegelse med koreografi og kostymer. I eventyrets dansespråk føler barna seg hjemme. De blir rollefigurene de danser; en indianer i fullt kostyme, en hund, eller en havfrue der et farget slør plutselig blir bølgenes dans. Denne magiske verden har vi flyttet over på scenen i årets forestilling.

Sommerforestilling 2013 – That’s Dancing
Dansesonen presenterer Broadway-musikalenes høydepunkt med showet That’s Dancing!
Et fyrverkeri av et danseshow med de beste danseriske showstopperne fra kjente musikaler som Cats, Hair, Singing in the rain, Annie, Hairspray, West Side Story med mer.
Wayne McKnight er en av flere koreografer i årets forestilling. McNight er blant våre fremste koreografer innen teater og musikal med en merittliste som er svært lang.
Alle Dansesonens barn og ungdom, utenom mini- og barnedans, deltok på showet.

Sommerforestilling 2012 – Jorden rundt på 80 dager

Forestillingen tar oss med på dans jorden rundt. Barna danser gjennom mange land, bl.a. India, Japan, Østen, Afrika og USA. Her vises det jazzdans til eksotiske rytmer på en tropeøy med palmer. I innslaget «Seterjentenes søndag» ser vi ellevill can can-dans. Det er også fart over hip hop-erne i «Lille Norge» og jazzdanserne i «Dovregubbens rike». Guttene har sitt eget innslag med streetdance fra ville vesten. Vi blir med på shopping i Storbritannia og møter lekesoldater som danser hip hop, før vi ender på sirkus i Sverige. Sirkusforestillingen har med tryllekunstnere, ville dyr og gjøglere.

Sommerforestilling 2011 – Showtime
414 barn og unge i alder 5-16 år danser det siste innen hip hop, streetdance, jazzdans og musikaldans.