Barn- og ungdomskurs

Dansesonens sommershow 2019, kjøp bilder her: http://altern.no/kom/foto/
Dansesonens sommershow 2019, kjøp bilder her: http://altern.no/kom/foto/
Jazzdans
Jazzdans
Jazzdans er blant de mest populære danseklassene våre. Det er varierte koreografier og fartsfylt og fengende dans til musikk på dagens hitlister. Jazzdansen gir gode grunnleggende danseferdigheter, der halve klassen er lagt opp med danseteknisk trening. Dette gir danserne god kunnskap, sterk muskulatur, god bevegelighet og koordinasjon.
Girl style heels
Girl style heels er en kommersiell dansestil kjent fra musikkvideoer. Deler av klassen utføres på karaktersko. Denne klassen styrker danserens indre styrke og karakter.
Diva fusion
Vi kombinerer det beste fra commercial, jazzdans og voguing til energiske og morsomme klasser.
Å kjenne sine egne styrker og uttrykke de gjennom dans, med stolthet og selvsikkerhet skaper «diva» uttrykket..
Showdans
Showdans er dans for scene. Gjennom morsomme og fengende koreografier jobber vi med hvordan dans fremføres for et publikum. Her er det sceniske uttrykket og formidlingsgleden viktig. Det passer fint å kombinere dette kurset med jazzdans og klassisk ballett.
Dans- og sangstjerner
For de som liker å synge og danse. Vi synger og danser til sanger fra kjente musikaler som Mamma Mia, Jungelboken, Løvenes konge og Annie samt sanger fra MGP junior.
Fit&flexi
Fit&flexi er kombinert styrketrening og veiledet tøyning for dansere. Dette er viktig trening for å utvikle seg som danser og anbefales for alle elever i talentprogrammet.
Moderne
Moderne er en teknikk som utfordrer enhver danser. Formen er abstrakt, uttrykksfull og gir utøveren rom for å hente fram nye sider av seg selv, og å bruke sine kreative evner. I moderne jobber vi med tyngdekraften og ytterpunktene i dette prinsippet ved å slippe og hente inn, med contraction og release. Moderne ballett oppstod som en reaksjon på den klassiske balletten og tar utgangspunkt i kroppens naturlige bevegelsesmønster. Moderne dans har gjennom de siste hundre år vært i stadig utvikling og rommer i dag mange ulike retninger under begrepet samtidsdans.

 

Klassisk
Klassisk ballett
Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer. Den styrker hele kroppen og øker elevenes prestasjonsevne i all dans. På kursene lærer elevene danseteknikk. De får bedre mestring og forståelse for hvordan bevegelsene utføres riktig. Denne vakre danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme.
Klassisk tåspiss
Vi tilbyr elever med god danseteknisk bakgrunn å delta på klassisk tåspiss fra de er 12 år. Ballettimene starter med grunnleggende tekniske øvelser ved barren, før vi beveger oss ut i senter og over gulvet. Hver time avsluttes med en koreografi som videreutvikles for hver time.
For å danse klassisk på tåspiss er det en forutsetning å delta på klassisk klasser i noen år i forkant. Videre er det en forutsetning å danse klassisk ballett aktivt for å delta på tåspiss klasser. Selv om en elev har en godt klassisk grunnlag kan man ikke kun delta på klassisk tåspiss. Pedagogen vil godkjenne de elevene som er sterke nok til å delta på disse klassene.
Klassisk repertoar
I denne klassen lærer vi solodanser, duetter og mindre gruppedanser fra kjente klassiske balletter. Dette gir elevene innsikt i en spennende verden hvor den klassiske dansen forteller eventyr med vakker musikk og utfordrende dansetrinn.
Klassisk ballettforestilling
Vi setter opp en egen helaftens ballettforestilling i Asker kulturhus, multisalen. Vår første oppsetning Coppélia i 2018 ble en nydelig forestilling hvor elevene virkelig fikk jobbet med ballett som scenisk uttrykk. 6. januar 2019 setter vi opp Askepott,innstuderingen starter høsten 2018
Klassisk eksamen
Dansesonen tilbyr alle klassisk elever å ta eksamen i klassisk ballett i mars hvert år. Dette er Dansesonens egen eksamen basert på Cecchetti systemet. Den er utviklet i samarbeid med vår pedagog Tone Karoline Stolsmo og sensor Maria Bratteli Randen som underviser Cecchetti ved Vinderen dansestudio.
Elevene får en individuell skriftlig vurdering med karakter på eget arbeid, hva som er bra og hva de bør jobbe mer med, samt et flott diplom. Eksamen er en fin motivasjonsfaktor for barna, og den gir de et konkret mål å jobbe mot.
Klassisk ballett med Tone følger Cecchettti metoden. Cecchetti metoden er koreografert med tanke på kroppens anatomi. Det innebærer fokus på riktig og trygg trening. Samtidig fokuseres det på grundig undervisning som er godt gjennomtenkt pedagogisk.
Hip Hop
Hip hop
Hip hop er en urban, funky og rå streetdancestil som har sin opprinnelse fra USA. Hip hop inneholder mange ulike stilarter som popping, locking, newstyle, house, electric boogie m.m. I danseklassene jobber vi også med rytmikk, dynamikk, styrke, smidighet og kule kombinasjoner til det aller siste innen hip hop og rapmusikk.
Hip hop fun
Hip hop fun har fokus på danseglede. Elevene lærer grunnleggende hip hop kombinasjoner, men kurset er mindre teknisk enn andre hip hop kurs.
Hip hop gutter
Hip hop gutter er hip hop klasser tilrettelagt for gutter. I disse danseklassene trener guttene dynamikk og styrke, smidighet og rymikk. Våre dyktige pedagoger lærer elevene grunnleggende ferdigheter og kule triks. Her får de bevege seg til tøffe rytmer og oppleve gleden av å utfolde seg på dansegulvet.
House fusion
I house fusion brukes grunntrinn fra house blandet med andre stilarter, slik som afro, dancehall og noe hip hop. Klassen har litt raskere tempo enn mange andre stilarter, med fokus på fotarbeid, groove og flyt. Eleven danser mye og får utviklet sin personlige stil.
Afro Fusion
I Afro fusion blandes flere ulike dansestiler, med hovedvekt på opphavet fra afrikanske og karibiske danser. Det fokuseres på rytmikk, grounding,hofteisolasjoner og bruk av torso, kombinert med teknikk fra jazz, hiphop, m.m.
Musikken som brukes i Afro Fusion klasser er inspirert av:
Soukous, Reggea, Soca, Dancehall og hip hop/rnb.
Afro fusion er en klasse med høyt tempo, tropiske rytmer, og masse energi.
Her er det garantert god stemning!
Ragga Fusion
Danse, shake og ha det gøy!
Ragga fushion er inspirert av afrojamaicansk gatedans med blanding fra flere stilarter som afro, salsa, hip hop & house. En klasse inneholder oppvarming, isolasjoner, styrke, uttøyning og koreografi. Dette er en morsom og energisk dansetime med fokus på shake av hofter og bryst på ulike måter. Til skikkelig fengende musikken er det enkelt å kaste seg ut i dansen. Det er lurt å ha baggy klær og joggesko..
Print Friendly, PDF & Email