Dansekurs for barn- og ungdom

Dansesonen tilbyr danseklasser innen tre hovedsjangere: jazzdans, klassisk og hip hop.
Jazzdans danner et viktig grunnlag og er den klassen vi tilbyr fra 1. trinn. Ettersom elevene blir eldre, øker omfanget av dansestiler og de kan boltre seg med spennende danseklasser fra mandag til fredag. For dedikerte elever som ønsker å danse flere klasser pr. uke, har vi gode rabattordninger. Dansekortet gir mulighet for å danse et ubegrenset antall kurs pr. semester til en fast pris. I tillegg har vi søskenkort og familiekort som gir ytterligere rabatter for familier hvor flere familiemedlemmer deltar ved våre kurs.

Jazzdans

JAZZDANS
Jazzdans er blant de mest populære danseklassene våre. Det er varierte koreografier og fartsfylt og fengende dans til musikk på dagens hitlister. Jazzdansen gir gode grunnleggende danseferdigheter og halve klassen er lagt opp med danseteknisk trening. Dette gir danserne god kunnskap, sterk muskulatur, god bevegelighet og koordinasjon.
Vi tilbyr jazzdans fra 1. trinn til vgs. Nivå 1 til 4.
LYRISK JAZZ
Lyrisk jazz er en stil innen jazzdans som inneholder elementer fra moderne dans og klassisk ballett. Lyrisk dans handler om å bruke bevegelser til å tolke musikken og uttrykke følelser. Stilen er myk og flytende og kan gå over i eksplosive bevegelser. I klassene vil det være tekniske oppvarmingøvelser, bevegelighetstrening, dansesekvenser over gulvet og arbeid med koreografi.
MODERNE
Moderne er en teknikk som utfordrer enhver danser. Formen er abstrakt, uttrykksfull og gir utøveren rom for å hente fram nye sider av seg selv og å bruke sine kreative evner. I moderne jobber vi med tyngdekraften og ytterpunktene ved å slippe og hente inn, med contraction og release.
SHOWDANS
Showdans er dans for scene. Gjennom morsomme og fengende koreografier jobber vi med hvordan dans fremføres for et publikum. Her er det sceniske uttrykket og formidlingsgleden viktig. Det passer fint å kombinere dette kurset med jazzdans og klassisk ballett.
SHOW GIRLSTYLE
Show girlstyle fokuserer på det sceniske uttrykket og den personlig formidlingen. Klassen vil bygge på jazzdansens teknikker, og ha fokus på å finne/kjenne sine egne styrker og uttrykke dem gjennom dans, med stolthet og selvsikkerhet.
DIVA FUSION
Vi kombinerer det beste fra commercial, jazzdans og voguing til energiske og morsomme koreografier. Å kjenne sine egne styrker og uttrykke dem gjennom dans, med stolthet og selvsikkerhet, skaper «diva» uttrykket.
DIVA HIGH HEELS
Diva high heels er en klasse med sterke feminine bevegelser til energisk musikk på høye heler. Klassen vil ha et fokus på hvordan bygge opp styrke i ben og ankler, og hvordan danse i høyhelede sko / karaktersko på en sunn måte. Vi løfter nivået fra Diva fusion og tar med det beste fra streetjazz, vogue, wacking og commercial.
AFRO FUSION
I Afro fusion blandes ulike dansestiler, med hovedvekt på opphavet fra afrikanske og karibiske danser. Det fokuseres på rytmikk, grounding, hofteisolasjoner og bruk av torso, kombinert med teknikk fra jazz, hiphop, m.fl. Afro fusion er en klasse med høyt tempo, tropiske rytmer, og masse energi.
FIT&FLEXI
Fit&flexi er kombinert styrketrening og veiledet tøyning for dansere. Dette er viktig trening for å utvikle seg som danser og anbefales for alle elever i talentprogrammet.

Klassisk ballett og klassisk tåspiss

KLASSISK BALLETT
Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans og gir et godt grunnlag for alle danseformer. Her kombineres teknikk med grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning. På kursene lærer elevene grunnleggende teknikk og fremføringsevne. De får bedre mestring og forståelse for hvordan bevegelsene utføres riktig. Denne vakre danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme.
Det er en fordel for elevens utvikling å kombinere andre dansestiler med klassisk ballett. Eleven bør ha kommet godt i gang med klassisk ballettrening i løpet av årene på barneskolen. For elever i vårt talentprogram er klassisk deltagelse en betingelse fra 8. trinn.
KLASSISK TÅSPISS
Vi tilbyr elever med god danseteknisk bakgrunn å delta på klassisk tåspiss fra de er 12 år. Tåspisstimene starter med grunnleggende tekniske øvelser ved barren, før vi beveger oss ut i senter og over gulvet. Hver time avsluttes med en koreografi som videreutvikles for hver time.
For å danse klassisk på tåspiss er det en forutsetning å delta på klassisk klasser noen år i forkant. Videre er det en forutsetning å danse klassisk ballett aktivt for å delta på klassisk tåspiss klasser. Selv om en elev har et godt klassisk grunnlag kan man ikke kun delta på klassisk tåspiss. Pedagogen vil godkjenne de elevene som er sterke nok til å delta.
KLASSISK EKSAMEN
Dansesonen tilbyr alle klassisk elever å ta eksamen i klassisk ballett. Den er basert på Cecchetti systemet og utviklet i samarbeid med vår pedagog Tone Karoline Stolsmo og sensor Maria Bratteli Randen som underviser Cecchetti ved Vinderen dansestudio. Elevene får en individuell skriftlig vurdering med karakter og forslag til videre arbeid og mål, samt et flott diplom. Eksamen er en fin motivasjonsfaktor for elevene, og  gir de et konkret mål å jobbe mot.
KLASSISK FORESTILLING
I januar hvert år setter vi opp en helaftens ballettforestilling med alle våre klassiske dansere.
Dette er nydelige forestillinger hvor elevene får jobbet med ballett som scenisk uttrykk.
KLASSISK REPERTOAR
I denne klassen lærer vi solodanser, duetter og mindre gruppedanser fra kjente klassiske balletter. Dette gir elevene innsikt i en spennende verden hvor den klassiske dansen forteller eventyr med vakker musikk og utfordrende dansetrinn.
CECCHETTI UNDERVISNINGSMETODE.
Cecchetti metoden er bygget opp  med tanke på kroppens anatomi. Det innebærer fokus på riktig og trygg trening. Samtidig fokuseres det på grundig undervisning som er godt gjennomtenkt pedagogisk. Tone Karoline Stolsmo underviser i Cecchetti metoden mandager og fredager i Vollen idrettshall.

Hip hop

HIP HOP
Hip hop er en urban, funky og rå streetdancestil som har sin opprinnelse fra USA. Hip hop inneholder mange ulike stilarter som popping, locking, newstyle, house, electric boogie m.m. I danseklassene jobber vi også med rytmikk, dynamikk, styrke, smidighet og kule kombinasjoner til det aller siste innen hip hop og rapmusikk.
HOUSE FUSION
I house fusion brukes grunntrinn fra house blandet med andre stilarter, slik som afro, dancehall og noe hip hop. Klassen har litt raskere tempo enn mange andre stilarter, med fokus på fotarbeid, groove og flyt. Eleven danser mye og får utviklet sin personlige stil.
RAGGA FUSION
Danse, shake og ha det gøy!
Ragga fushion er inspirert av afrojamaicansk gatedans med blanding fra flere stilarter som afro, salsa, hip hop og house. En klasse inneholder oppvarming, isolasjoner, styrke, uttøyning og koreografi. Dette er en morsom og energisk dansetime med herlige rytmer og twerking.
GIRL STYLE COMMERCIAL
Girl style commercial er en feminin stil med mye attitude. Her benyttes ulike dansestiler for å skape variasjon i undervisningen og koreografiene. Her er det heftige rytmer og kule bevegelser.
HIP HOP FUN
Hip hop fun har fokus på danseglede. Elevene lærer grunnleggende hip hop kombinasjoner, men kurset er mindre teknisk enn andre hip hop kurs
VIDEO CLIP COMMERCIAL
På dette kurset vil danserne lære kule koreografier som filmes og deles på sosiale medier og You Tube. Hver måned vil det bli lansering av nye videoklipp med dans, filmet på ulike steder i området, ute og inne. Dansestilen vil være commercial, den stilen man ofte ser i musikkvideoer inspirert av hip hop, jazz og house.
Se hele vårt kurstilbud for dette semesteret i vår kursplan
Denne kan du sortere på ditt barns alder, eller ønsket avdeling.
Ved spørsmål, send oss gjerne en epost til post@dansesonen.no.
Print Friendly, PDF & Email