Forestillinger

Musikalforestilling 2022 – Aladdin jr.

Disneys Aladdin Jr.
Ring i klokkene! Slå på trommene!
Bli med til landet langt der borte, der nettene er sorte.
Disneys fortryllende musikal baserer seg på historien om fattiggutten med et hjerte av gull som mot alle odds vinner prinsessen og hele kongeriket. Aladdin handler om troen på en bedre morgendag og om å kjempe for det du ønsker å oppnå.
Vi møter Aladdin, prinsesse Jasmin, den onde trollmannen Jafar og ånden i lampen som kan oppfylle alle ønsker
Nydelig forestilling med fantastiske talenter
Etter suksessen med Annie Jr. i 2020 satte vi i gang med en ny produksjon høsten 2021.
Aladdin jr. Med unge og dyktige musikal talenter fra audition og dansere fra Dansesonen ble det en magisk opplevelse for store og små. Både de som stod på scenen og de som satt i salen.
Produsent Magnhild Sørvik
Regi ved Kristin Børsum Hernandez
Sanginstruksjon ved Halvor Tverdal
Koreografi av Tone Stolsmo og Justyna Lichacy.

Sommerforestilling 2021 – Drømmer

Drømmer, en forestilling dedikert til alt det drømmer kan handle om fra et danseperspektiv.
Danserne uttrykte sceniske fremføringer av alt fra de små søte drømmer til de store fremtidsdrømmer som handler om en bedre fremtid. Flotte forestillinger med masse kostraster, farger, humor og alvor. Dette var en forestilling fylt med danseglede og energi!

Klassisk forestilling 2021 – Coppélia

Forestillinger

Coppélia, klassisk forestilling 2020/2021, er i år filmet, da kulturhuset var stengt for publikum.

I en søvnig landsby møter vi bakere, blomsterhandlere, drue & hvetehøstere, skolebarn, og ikke minst den ensomme Doktor Coppelius. Han er på jakt etter den perfekte, magiske formelen slik at han kan bringe sin vakre mekaniske dukke, Coppélia, til live. Den unge Swanhilda er forlovet med sin Franz, men han har sitt blikk festet på den mystiske jenta som sitter på Dr. Coppelius sin balkong. De vet ikke at hun kun er en dukke. Det danses på torget hvor landsbyen møtes, og når natten senker seg, sniker Swanhilda og venninnene seg inn på verkstedet til Doktor Coppelius. Der møter de en fantastisk magisk verden av dukker, men hva skjer om de blir oppdaget?!

Musikaloppsetning 2020 – Annie jr.

Musikalskolen startet opp høsten 2019.
Gjennom audition fikk unge dyktige sangere og skuespillere i alderen 9- 18 år vise sitt talent i vår første musikaloppsetning Annie jr.
Etter nedstenging i mars fikk vi endelig holdt musikaloppsetningen i Asker kulturhus september 2020.

Forestillingen handler om en liten foreldreløs jente som forsøker å flykte fra barnehjemmet, med den strikse forstanderen Miss Hannigan. Annie håper at hennes foreldre en dag skal komme og hente henne hjem. Istedenfor adopteres hun av en gammel streng millionær, Oliver Warbucks, i 1930-tallets USA under depresjonen.

Klassisk forestilling 2020 – Alice i drømmeland

Hvert år setter vi opp en egen helaftens ballettforestilling med alle våre klassiske dansere.
I år satt vi opp balletten Alice i drømmeland med musikk av Tchaikovsky arrangert av Carl Davis.
Forestillingen handlet om Alice og den eldre søsteren hennes som sitter ved elvebredden. Alice sovner, og drømmer at en kanin løper forbi. Kaninen ser på klokka og beklager seg over at han er sent ute. Alice følger etter kaninen ned i et hull i bakken. Herfra består historien av en serie underlige hendelser. Vi fikk møte ulike dyr og fugler, Cheshirekatten, dronningen og hennes soldater og vi fikk oppleve hattemakerens teselskap.

Sommerforestilling 2019 – Vi <3 ferie

Vi <3 ferie, en forestilling dedikert til alt det sommeren har å by på fra et danseperspektiv.
Danserne uttrykte sceniske fremføringer av alt fra badeliv, campingturer, mygg og vind og vær. Flotte forestillinger med masse kostraster, farger, humor og moro. Dette var en forestilling fylt med danseglede og energi!

Klassiskforestilling 2019 – Askepott

Askepott – Dansesonens helaftens klassisk ballettforestilling. Alle våre klassisk ballett og tåspiss partier tok del i vår gjenskapelse av historien om den tapre og fortryllende Askepott.
Klassisk forestilling basert på eventyret om Askepott. Her møtte vi Askepott fra hun var liten, og fulgte hennes oppvekst frem til hun som voksen fikk hjelp av sin gode fe til å gå på ball. På ballet møtte hun prinsen og magien fortsatte. Underveis i forestillingen ble vi kjent med Askepott, faren, den slemme stemoren og stesøstrene, Askepott sine venner: duggdråpene i gresset, dyrene, blomstene og den gode feèn. Og ikke minst prinsen og hans gode venn, kongen, dronningen, hoffnarren og ballgjestene.

Sommerforestilling 2018 – Topp 20

Topp 20 – en hyllest til musikken, og den muligheten den har gitt dansere til å uttrykke seg på scenen.
Våre elever og deres foresatte stemte frem sine favoritter blant artister og band som har vært store i musikkbildet igjennom flere tiår. Det var deres musikk som fylte forestillingen. Topp 20 var en hyllest til musikken, og den muligheten den har gitt dansere til å uttrykke seg på scenen. Våre flotte og engasjerte dansere gav et forrykende show hvor gjenhørsglede og danseglede stod i fokus.

Klassisk forestilling 2018 – Coppelia

Coppelia var Dansesonens første helaftens ballettforestilling.
Alle våre klassisk ballett og tåspiss elever deltok til stående applaus.
Vi gleder oss til neste år og Askepott.
I en søvnig landsby møter vi bakere, blomsterhandlere, drue & hvetehøstere, skolebarn, og ikke minst den ensomme Doktor Coppelius. Han er på jakt etter den perfekte, magiske formelen slik at han kan bringe sin vakre mekaniske dukke, Coppélia, til live. Den unge Swanhilda er forlovet med sin Franz, men han har sitt blikk festet på den mystiske jenta som sitter på Dr. Coppelius sin balkong. De vet ikke at hun kun er en dukke. Det danses på torget hvor landsbyen møtes, og når natten senker seg, sniker Swanhilda og venninnene seg inn på verkstedet til Doktor Coppelius. Der møter de en fantastisk magisk verden av dukker, men hva skjer om de blir oppdaget?!
Sommerforestilling 2017 – Dans på Sirkus
Sirkus er en magisk verden med intensitet, presisjon, akrobatikk og dyr som kan gjøre de mest utrolige ting. Et perfekt utgangspunkt for et dynamisk danseshow hvor kreativiteten ikke kjenner noen grenser.
I koreografiene danser vi oss frem til et felles bevegelsesutrykk, lekent og uten fasit. Dansenumrene speiler sirkusets mange kvaliteter, atmosfære, rytme og energier og gir assosiasjoner til dyrearter, dans på glør og flammekastere.
Rytmen, energien og bevegelsen vil så gjenkjennes i kroppens muskler og omskapes til et fullendt utrykk gjennom dansens estetikk.
Våre elever møter oppgaven med åpent og nysgjerrig sinn. Det er en gave å få jobbe med disse forventningsfulle, lekne og entusiastiske unge danserne.
Sommerforestilling 2016 – Dans i tid
I alle tider har mennesker over alt i verden og i alle kulturer danset. Dansen er like gammel som menneskenes behov for å fortelle historier, og å formidle sine gleder og sorger i religiøse ritualer og sosiale sammenkomster.
Dans og musikk er uløselig knyttet sammen. Musikktradisjoner har utviklet seg parallelt og i gjensidig påvirking med dansen. Dansen har til alle tider vært i utvikling til glede for både publikum og utøvere.
I årets forestilling tar vi dere med på en tidsreise gjennom dansens historie, og ønsket vårt har vært at elevene gjennom arbeidet med forstillingen skal bli enda bedre kjent med dansens mangfoldige uttrykk og utvikling.
Samtidig er elevene selv med på å skrive dansehistorie, nemlig sin egen og Dansesonens. Noen av dem har vært med helt fra starten for ti år siden. Så dette er også en jubileumsforestilling for dem!

Sommerforestilling 2015 – Dance at Work
Hva skal jeg bli når jeg bli stor? Dette undrer nok de fleste barn på. For alle barn har drømmer og tanker om hvilket yrke de skal velge for sitt voksenliv.
Yrkeslivet har inspirert pedagogene til å skape kreative koreografier, hvor et yrkes karakter, kultur og bevegelser setter sin signatur. Det åpner for mange ulike bevegelses-uttrykk.

Sommerforestilling 2014 – Et eventyrlig danseshow
Barn elsker det eventyrlige. De lever seg inn i rollene og leker frem sine figurer og skikkelser. I dansen har fantasien ingen grenser, slik barns lek til alle tider heller ikke har kjent grenser eller begrensninger.
Dansen blir leken. Og leken er eventyr satt i bevegelse med koreografi og kostymer. I eventyrets dansespråk føler barna seg hjemme. De blir rollefigurene de danser; en indianer i fullt kostyme, en hund, eller en havfrue der et farget slør plutselig blir bølgenes dans. Denne magiske verden har vi flyttet over på scenen i årets forestilling.

Sommerforestilling 2013 – That’s Dancing
Dansesonen presenterer Broadway-musikalenes høydepunkt med showet That’s Dancing!
Et fyrverkeri av et danseshow med de beste danseriske showstopperne fra kjente musikaler som Cats, Hair, Singing in the rain, Annie, Hairspray, West Side Story med mer.
Wayne McKnight er en av flere koreografer i årets forestilling. McNight er blant våre fremste koreografer innen teater og musikal med en merittliste som er svært lang.
Alle Dansesonens barn og ungdom, utenom mini- og barnedans, deltok på showet.

Sommerforestilling 2012 – Jorden rundt på 80 dager

Forestillingen tar oss med på dans jorden rundt. Barna danser gjennom mange land, bl.a. India, Japan, Østen, Afrika og USA. Her vises det jazzdans til eksotiske rytmer på en tropeøy med palmer. I innslaget «Seterjentenes søndag» ser vi ellevill can can-dans. Det er også fart over hip hop-erne i «Lille Norge» og jazzdanserne i «Dovregubbens rike». Guttene har sitt eget innslag med streetdance fra ville vesten. Vi blir med på shopping i Storbritannia og møter lekesoldater som danser hip hop, før vi ender på sirkus i Sverige. Sirkusforestillingen har med tryllekunstnere, ville dyr og gjøglere.

Sommerforestilling 2011 – Showtime
414 barn og unge i alder 5-16 år danser det siste innen hip hop, streetdance, jazzdans og musikaldans.

Print Friendly, PDF & Email